New Look Altona Gate

Altona and the community of Melbourne’s inner west has changed and this makeover is a fantastic opportunity to create something modern for our vibrant local community.

With a new contemporary look and pops of colour, a key feature throughout the centre will be new comfortable lounge areas with custom seating providing the perfect place to sit and linger and lush green plantings will bring the outside in.

Designed by local Melbourne-based Architects EAT the transformation also includes bathroom upgrades, new ambient lighting, new soft grey tiles throughout, fresh painting and new ceiling treatments.

The centre’s main skylight will get a striking artistic upgrade with a new suspended mesh featured design and these eye-catching elements will also be added to two additional skylights outside Kmart.

A new inviting community space is being created at the Coles entry with custom, inbuilt timber clad seating areas surrounded by lush plantings, new café seating, bluestone paving, fresh painting and an updated timber-clad entry with metal finishes.

 

Exterior upgrades include:

  • New pavers
  • New planting
  • New seating
  • New lighting
  • Upgrades on Millers Rd Entry

 

Lower ground level upgrades include:

  • New ceilings
  • Lighting
  • Amenities refresh
  • Furniture pods
  • Internal painting

 

Ground level upgrades include:

  • New mall tiles
  • New mall plaster ceilings
  • Lighting
  • Furniture pods
  • Feature skylight
  • Internal painting
  • New balustrades

Upper level upgrades include:

  • Internal painting
  • New balustrades
  • Amenities refresh
  • New ceilings at entrances

 Works are set to commence this winter and the majority of the project is expected to be complete before this Christmas.